• Trelleborg Open (Zweden)

  Geen carnavalsweekend voor de spelers van TSV Yoo Sin. In plaats daarvan nam een aantal spelers deel aan de open Zweedse kampioenschappen in Trelleborg. Een belangrijk evenement met het oog op kwalificatie voor de wereldkampioenschappen en Europese junioren kampioenschappen, later dit jaar.

  Zaterdag stonden de ‘oude rot’ Deborah Louz en nieuwkomer Mitchel Peters aan de start.

  Voor Deborah weer een van de eerste toernooien na een wat langere periode van afwezigheid. De eerste ronde tegen de Russische Drozdova ging wat stroef. De snelle en felle acties van Deborah gaven echter de doorslag en leverden de winst op. De Poolse Dabrowska hield met haar lange benen Deborah goed op afstand, waardoor Deborah haar felle acties van dichtbij niet kon maken. Lange tijd wisten beiden niet te scoren, met een licht favoriete Deborah. Een paar seconden voor tijd liep ze echter toch tegen een van de Poolse benen op en wist de Poolse met minimaal verschil de kwartfinale te winnen.

  De debutant op een internationaal toernooi, junior Mitchel Peters kende een weliswaar gespannen, maar voortvarende start. Na de eerste ronde tegen de Deen Sorensen, stond Mitchel op ruime voorsprong. De Deen herpakte zich en wist de score bijna gelijk te trekken. Mitchel stelde op tij orde op zaken en kon de wedstrijd met simpel spel uitspelen.

  De tweede partij tegen de Noor Farouk Kam al, liet Mitchel erg goed spel zien. Hij wist goedgeplaatste hoofd treffers af te wisselen met snelle scores op het lichaam. Hij hield deze keer het hoofd koel en bouwde in de tweede ronde zijn voorsprong verder uit.

  De kwartfinale leek eenzelfde beeld te gaan opleveren. Ook hier bouwde Mitchel een comfortabele voorsprong op tegen de Italiaan Allesandro de la Rua. Deze kwam echter zeer sterk terug met een aantal snelle en goedgeplaatste hoofd treffers waardoor Mitchel zijn voorsprong snel kwijtraakte. De laatste seconden waren spannend, met uiteindelijk een succesvollere Italiaan.

  Zondag kwam Robin Bouman, zilveren medaillewinnaar van het NK, al vroeg in actie tegen de Spanjaard Ibanez Rodriguez. Beide spelers deden niet voor elkaar onder en gingen met evenveel treffers naar de laatste, derde ronde. Robin ging wat onvoorzichtig naar voren en de sterke counterspeler benutte die kans onmiddellijk en gaf de voorsprong niet meer af.

  De winnaar van het NK in dezelfde klasse, Cyril Pauwels, trof in zijn eerste partij de Fin Lahtinen. Met goed voorbereide acties wist Cyril handig te scoren en een comfortabele voorsprong op te bouwen. De Fin wist hier weinig tegenover te stellen en Cyril kon een ronde verder. Daarin trof hij het grote Engelse talent Ben Haines. Haines maakt deel uit van het talenten programma van de Britse taekwondo federatie. De eerste ronde liet weinig verschil zien en Cyril had de lange en technische Haines goed onder controle. Cyril kon echter geen voorsprong op bouwen en ging wat meer risico nemen. De lange Haines maakte goed gebruik van het lengteverschil en wist de wedstrijd nipt te winnen. Schrale troost was het doordringen van Haines tot de finale.

  Al met al een wat minder eerste internationaal toernooi voor de spelers. De herkansing volgt over vier weken in Duitsland, bij de zeer sterk bezette German Open in Hamburg.