• VERSLAG: NK Taekwondo 2013

  VERSLAG: NK Taekwondo 2013

  Tijdens het afgelopen NK taekwondo (zaterdag 19 januari) heeft TSV Yoo Sin goede zaken gedaan.

  Bij de junioren gaf Mitchel Peters een meer dan goed vervolg aan zijn successen van de afgelopen maanden. Na een ruime winst op de Groninger Iwema wist hij in de halve finale Bilal Koubia uit Den Haag achter zich te houden. In de finale trof hij de sterke en vooral lange Houcine Zaouia, eveneens uit Den Haag. De ervaren Hagenees is lid van de nationale selectie en heeft al wat grotere, internationale evenementen achter de rug. Mitchel begon direct aanvallend sterk en wist ook snel op een comfortabele voorsprong te komen. De lange Hagenees zette het offensief in maar mitchel wist door goed weg te bewegen zijn voorsprong te behouden en zelfs nog wat uit te breiden. Uiteindelijk met ruime cijfers ging de titel naar Nijmegen. Debutant Joep Jansen trof de Rotterdammer Talouka. Aanvankelijk leek Joep zijn eerste NK winst te gaan pakken. Hij kwam op voorsprong en verdedigde deze goed. In de derde ronde wist de wat meer ervaren Rotterdammer net even wat slimmer een paar punten te pakken en greep Joep net naast de winst.

  Bij de senioren verliep het scenario helemaal volgens planning. Cyril stond na 2 partijen winst op respectievelijk Buil uit Almere en Erdogan uit Oldenzaal, in de halve finale tegen talent Shelton Klas. Beiden kennen elkaar van de trainingen met het nationale team en de wedstrijd startte voorzichtig van beide kanten. Cyril nam echter snel het initiatief en kon uiteindelijk vrij gedecideerd en met eenvoudig spel de winst pakken. Aan de andere kant van de poule wist Robin Bouman zich vrij makkelijk te ontdoen van de Hagenees Aknouch en stond hij in de halve finale tegen ‘oude bekende’ Ben van Assum uit Amersfoort. Het werd een spannende partij waarbij van Assum een paar keer met zijn snelle hoge trapacties het hoofd van Robin wist te raken. Robin wist met zijn snelle acties van dichtbij net wat meer punten te maken en met 1 punt verschil mocht Robin door naar de finale. De finale werd dus een Nijmeegse aangelegenheid. beide spelers kennen elkaar door en door en favoriet Pauwels zag zich direct voor een wat lastige taak omdat Bouman zijn spel handig aanpaste. Cyril kon de omschakeling goed maken en wist uiteindelijk vrij makkelijk de finale te winnen.

  De derde senior, debutant Toontje Bonarius, had een pracht debuut. In zijn voorronde tegen Aike Rosdorff stond Toontje erg alert en geconcentreerd te sparren. De wedstrijd ging gelijk op en eindigde in een gelijke stand. De vierde ronde moest met een golden score de winnaar aan gaan wijzen. Toontje maakte gebruik van zijn snelheid en maakte met een directe aanvallende actie het
  winnende punt. In de halve finale trof hij de ervaren en goede speler Hans Massing uit Den Haag. Tot ieders verrassing ging ook deze wedstrijd door de snelle en oplettende acties van Toontje gelijk op. Pas in de derde ronde wist Massing op het nippertje de winst veilig te stellen. Massing door naar de finale die hij overigens vrij makkelijk won.

  Yoo Sin mag terug kijken op een geslaagd NK, waarbij met weinig spelers een prima resultaat is behaald. Volgende wedstrijd staat in het teken van kwalificatie voor de WK senioren en EK junioren. Mitchel Peters, Cyril Pauwels, Robin Bouman en Deborah Louz zullen deel gaan nemen aan de Open Zweedse kampioenschappen, het eerste internationale toernooi in een reeks van 5. Door blessures zullen Monica Pimentel Rodriguez en Romy Janssen nog verstek moeten laten gaan.