• 04SEP

  Nieuwsbrief Augustus 2016

  Beste leden, ouders en belangstellenden,

  De vakantie zit er op! Hoewel enkele senioren hebben doorgetraind gaan de trainingen weer beginnen voor de meesten van jullie. Wij zijn er helemaal klaar voor en we hebben bepaald niet stilgezeten. Zo hebben de trainers alle 1-stap-sparringen voor jullie op een rijtje gezet. We hebben ook de jeugdgroepen opnieuw ingedeeld. Wil je weten in welke groep jij zit? Ga dan snel naar de laatste pagina. Tot ziens op de training!

   

  Agenda

  • Maandag 29 augustus. Eind grote vakantie. Start van seizoen 2016-2017!
  • Zaterdag 3 september. Flyeren in de Wijk. Aanvang: 10 uur. (Lees onder meer)
  • Zaterdag 17 t/m 24 september. Nationale Sportweek.
  • Donderdag 22 september. Start beginnerscursus voor volwassenen. (1e instroomles.)
  • Zaterdag 23 –zondag 24 september Ik-Pil Kang Stage in Duitsland
  • Zaterdag 24 september. Pantercup Almere / A-klasse
  • Zondag 24 september. ‘Spektakel in de Schakel’. (Wijkdag in Grootstal met stand en demo’s)
  • Zaterdag 1 oktober. Start Grote Clubactie.
  • Vrijdag 13 oktober. Hanmudo Danexamens Uden.
  • Zaterdag 14 / zondag 15 oktober. Hanmudo Seminar Uden

   

  1-stap sparring; alles op een rijtje

  In de afgelopen weken hebben de trainers alle 1-stap sparringen uitgewerkt en foto’s van gemaakt. Deze komen op korte termijn allemaal aan de muur te hangen zodat iedereen precies weet wat de volgorde van uitvoering moet zijn. Hetzelfde gaan we doen met de Hosinsuls / zelfverdediging. Hier alvast een voorproefje:

  1stap sparring

   

  Grote clubactie 2016

  Vanaf zaterdag 1 oktober start de Grote Clubactie weer. Hiermee kunnen we een extra zakcentje voor de club verdienen. (Van elk verkocht lot van € 3,00, gaat maar liefst € 2,40 naar de clubkas.) Bij sommige clubs zijn (jeugd)leden verplicht om hieraan deel te nemen of ontvangen ze allerlei beloningen als ze een bepaalt aantal loten verkopen. Zover willen we bij Yoo Sin niet gaan; deelname is geheel vrijwillig en ook ontvang je geen grote beloningen. Je doet mee omdat je iets extra’s voor de club wilt doen zonder dat je er voor beloont hoeft te worden. Doe mee!

   

  Wist je dat? …..

  • … je als lid van Yoo Sin tegen een gereduceerd tarief de zaal kunt huren om je verjaardagsfeestje te vieren? (Maar ook vrienden of kennissen kunnen de zaal en de kantine huren om het verjaardagsfeestje van hun zoon of dochter te vieren.) Vraag Pieter om meer informatie. (Dit kun je ook combineren met een kennismakingsles Taekwondo of Ninja training!)
  • … je als lid 10% korting ontvangt als je jouw (taekwondo) materialen bestelt bij Nihon sport? De kortingscode om de korting te ontvangen is YOOSIN10.

   

  Cursus Taekwondo voor Beginners (18+)

  Op donderdag 22 september, van 19:30 tot 20:30, starten we weer met een beginnerscursus Taekwondo voor 18+. Na 2 ‘in-staptrainingen’ gaat de cursus definitief van start en duurt deze 10 lessen. In de cursus leer je de basisbeginselen van het taekwondo om daarna succesvol door te stromen naar de reguliere trainingen. . De kosten voor de cursus bedragen €25,-. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om op maandag deel te nemen aan de reguliere trainingen en donderdag aan de cursus. Schrijft men zich in als lid dan mag er aan de reguliere trainingen worden deelgenomen en is deelname aan de cursus kosteloos. Ken je iemand die zo’n cursus leuk zou vinden? Aarzel dan niet om hem / haar gelukkig te maken! Interesse? Stuur een mailtje naar info@yoosin.nl of meld je aan bij Michiel of Pieter en je ontvangt alle benodigde informatie.

   

  Flyeren

  Om de cursus extra onder de aandacht te brengen gaan we zaterdag 3 september flyeren in de wijken. Zoals altijd geldt dat ‘vele handen licht werk’ maakt. We verzamelen op zaterdagochtend om 10 uur om vervolgens voor een paar uurtjes de wijk in te gaan. Help je mee? Laat dit even aan Pieter of Michiel weten of stuur een berichtje naar info@yoosin.nl.

   

  Indeling Nieuwe groepen

  De afgelopen periode hebben we gekeken welke kinderen goed bij elkaar zouden passen in een groep. De hieronder gemaakte groepen zijn onder voorbehoud; de komende weken kijken we of de hieronder gemaakte indeling naar tevredenheid werkt. Mocht je als ouders bepaalde bedenkingen hebben, dan horen we dat graag en kijken we samen even wat de mogelijkheden zijn. (Kijk voor de trainingstijden op het rooster op de site. Deze zijn overigens niet veranderd.)

   

  Zaterdagochtend training: Stijl en veel traptechnieken

  De opzet van de zaterdagochtend training is veranderd. Voor deze training worden een aantal leden uitgenodigd die ofwel heel gemotiveerd zijn om te trainen, die ‘van nature’ wat makkelijker taekwondo leren of een combinatie van beide. Hoewel de nadruk meer op het stijltaekwondo komt te liggen zal er ook veel aandacht worden besteed aan een goede uitvoering van de traptechnieken. De bedoeling is om dit seizoen als team op minstens 2 kleinere stijltoernooien te starten. (Zondag 13 november / Stijlkampioenschappen district Noord-Oost in Enschede en Zondag 21 Mei / Chin Hung Toernooi in Meijel.)Vanaf volgende week hangt er een lijst op het prikbord van leden (vnl. jeugd) die voor deze training in aanmerking komen.

  1743131565950141