Word een betere beweger met Breed Motorisch Ontwikkelen

Ben je een goede beweger en wil je een nog betere beweger worden? Doe je al een sport, maar zoek je aanvulling en variatie op je trainingsprogramma? Weet je nog niet zo goed welke sport je wilt gaan doen, maar wil je ontdekken waar jij goed in bent? Dan is Breed Motorisch Ontwikkelen (BMO) echt iets voor jou!


Het breed motorisch ontwikkelen bij Yoo Sin betekent dat je tijdens deze trainingen je vaardigheid in bijvoorbeeld vangen, gooien, springen, zwaaien, steunen, balanceren en ontwijken verder ontwikkeld. Bij BMO krijg je alle beweegvaardigheden aangeboden om een nog betere beweger te worden of om je talent te ontdekken.

Hiermee geeft Yoo Sin invulling aan het Nijmeegs Sportakkoord. Alle kennis en ervaring wordt gedeeld met het talentenclubnetwerk van de SportQube en de kerngroep van het Sportakkoord.

Advertentie

Een thema uit het Nijmeegs Sportakkoord

Een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar. Dat is het motto van het Nijmeegs Sportakkoord. Er zijn vanuit diverse thema’s een aantal ambities geformuleerd om de komende jaren te zorgen voor een extra impuls op het gebied van sporten en bewegen. Die ambities zijn onderverdeeld in 5 thema’s.

Thema 1: Optimaliseren en vernieuwen binnen sportverenigingen

Thema 2: Creëren van een pedagogisch sportklimaat

Thema 3: Nijmeegse jeugd ontwikkelt zich breed motorisch

Thema 4: Sport en bewegen is mogelijk voor iedereen

Thema 5: Beweegvriendelijke en gezonde sport- en beweegomgeving

Yoo Sin zet zich in op meerdere van deze thema’s, maar met de BMO lessen met nadruk op thema 3. Kinderen kunnen meedoen met een wekelijks aanbod van BMO lessen en met sport en bewegen de vaardigheden optimaal ontwikkelen. Daarnaast zullen wij tijdens schoolvakanties extra aanbod beschikbaar stellen voor kinderen in Nijmegen. Zij kunnen dan naast hun eigen sport hun vaardigheden bij Yoo Sin verbeteren.

Wat ga je doen tijdens de training BMO?

Tijdens de les ga je met andere kinderen aan de slag met het verbeteren van jouw beweegvaardigheden. Dit gebeurt vooral in sport- en spelvormen: kinderen gaan spelenderwijs aan de slag met de beweegvaardigheden. Deze beweeg vaardigheden bestaan uit verplaatsingsvaardigheden (zoals lopen, rennen en springen), objectvaardigheden (zoals gooien, vangen, slaan en schoppen van een bal) en balansvaardigheden.

Tijdens deze spel- en sportvarianten leren kinderen wat ze leuk vinden en ontwikkelen ze daarnaast de basisvaardigheden die nodig zijn tijdens andere sporten. Met het breed motorisch ontwikkelen programma van Yoo Sin ontwikkelen kinderen kinderen zich tot volwaardige bewegers en zullen zij beter kunnen presteren in het beoefenen van sport. Dit zorgt ervoor dat zij sport voor de langere termijn leuk zullen blijven vinden en door middel van sport langer gezond en vitaal zullen blijven in hun leven.

Advertentie

Voor wie is breed motorisch ontwikkelen?

Breed motorisch ontwikkelen is voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar die een betere beweger willen worden. Dat geldt voor elk kind dat nog niet sport, maar ook voor elke sporter in Nijmegen en omgeving. Het kan zijn dat je nog geen sport beoefend en eerst goed wilt leren bewegen voordat je ontdekt welke sport of sportonderdelen bij jou passen. Dit kan jou helpen om een sport uit te zoeken die bij jou past. Het kan ook zo zijn dat je al op een sport zit. Dat hoeft niet per se bij Yoo Sin te zijn. Ook dan kun je het breed motorisch ontwikkelen bij Yoo Sin volgen, als ondersteuning van jouw andere sport. Hierdoor krijg je meer plezier in de sport die je doet.