Breed motorisch ontwikkelen

Ben je een goede beweger en wil je een nog betere beweger worden? Doe je al een sport, maar zoek je aanvulling en variatie op je trainingsprogramma? Weet je nog niet zo goed welke sport je wilt gaan doen, maar wil je ontdekken waar jij goed in bent? Dan is Breed Motorisch Ontwikkelen (BMO) echt iets voor jou!


Het breed motorisch ontwikkelen bij Yoo Sin betekent dat je tijdens deze trainingen je vaardigheid in bijvoorbeeld vangen, gooien, springen, zwaaien, steunen, balanceren en ontwijken verder ontwikkeld. Bij BMO krijg je alle beweegvaardigheden aangeboden om een nog betere beweger te worden of om je talent te ontdekken.

Hiermee geeft Yoo Sin invulling aan het Nijmeegs Sportakkoord. Alle kennis en ervaring wordt gedeeld met het talentenclubnetwerk van de SportQube en de kerngroep van het Sportakkoord.

Nijmeegs Sportakkoord

Een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar. Dat is het motto van het Nijmeegs Sportakkoord. Er zijn vanuit diverse thema’s een aantal ambities geformuleerd om de komende jaren te zorgen voor een extra impuls op het gebied van sporten en bewegen. Die ambities zijn onderverdeeld in 5 thema’s.

Thema 1: Optimaliseren en vernieuwen binnen sportverenigingen

Thema 2: Creëren van een pedagogisch sportklimaat

Thema 3: Nijmeegse jeugd ontwikkelt zich breed motorisch

Thema 4: Sport en bewegen is mogelijk voor iedereen

Thema 5: Beweegvriendelijke en gezonde sport- en beweegomgeving

Yoo Sin zet zich in op meerdere van deze thema’s, maar met de BMO lessen met nadruk op thema 3. Kinderen kunnen meedoen met een wekelijks aanbod van BMO lessen en met sport en bewegen de vaardigheden optimaal ontwikkelen. Daarnaast zullen wij tijdens schoolvakanties extra aanbod beschikbaar stellen voor kinderen in Nijmegen. Zij kunnen dan naast hun eigen sport hun vaardigheden bij Yoo Sin verbeteren.