Sportieve terugblik 2018


Gesteld mag worden dat 2018 voor Yoo Sin sportief gezien een mooi jaar is geweest. We kunnen terugzien op een heel mooie bezetting van de trainingsuren waar onder bezielende leiding met veel inzet en enthousiasme is (en wordt) getraind. We mogen best met enige trots vaststellen dat het prettig sporten is bij Yoo Sin.

Naast dat het prettig sporten is mogen we ook stellen dat de kwaliteit van de trainingen op een prima niveau staat. De bandexamens op de club vormen daar een goede graadmeter in en het niveau dat de kandidaten daar tonen stemt de examinatoren tot grote tevredenheid. Ook dit jaar hebben leden weer met succes deelgenomen aan de landelijke examens voor de zwarte band of hogere dangraad. Inmiddels bouwen we over de afgelopen jaren een track-record op van een slagingspercentage nabij de 100%. Ook daar mogen we met z’n allen trots op zijn.

Ook op vlak van wedstrijdsport zijn we weer volop actief geweest. De interne competities worden goed bezocht, zowel op het onderdeel sparring als stijl. Aan diverse toernooien in binnen en buitenland hebben Yoo Sin leden deelgenomen en daar mooie prestaties geleverd. De stijl wedstrijden hebben inmiddels van een vaste groep leden binnen Yoo Sin grote belangstelling.

Als we over toernooien spreken dan mag de 2018 editie van het Yoo Sin toernooi niet onvermeld blijven. Onder leiding van de nieuwe toernooi directeur, Michiel, is het weer een mooi evenement geweest. De uitbreiding met stijl wedstrijden was een succesvolle try-out, die zeker navolging mag krijgen. Ook mooi te zien hoe het toernooi binnen de club mensen activeert tot het leveren van een bijdrage in de organisatie. Sport verbindt!

Ook een try-out was de in de zomer georganiseerde Hanmadang. Oorspronkelijk een groots taekwondo festival in Korea, heeft deze formule zijn weg naar de rest van de wereld gevonden. In vele landen worden dergelijke festivals georganiseerd waarin men het taekwondo in al zijn facetten kan zien en tonen. Ook binnen onze club sloeg de formule aan en uit alle trainingsgroepen waren sporters vertegenwoordigd om met passie hun kunnen te tonen. Ook dit verdient een navolging.

Sportief laat 2018 zich dan ook kernachtig samenvatten: alive and kicking. Op naar zo’n zelfde jaar in 2019.

Deel dit bericht