coronavirus

Trainingen voor volwassenen gaan weer van start


Zoals misschien bekend was, waren we bezig met het weer opzetten van het sportaanbod voor volwassenen. In overleg met de Gemeente Nijmegen mogen we ook voor sporters boven de 18 jaar taekwondo aanbieden. Ook hier blijven regels aan verbonden en zullen er een aantal dingen anders zijn dan normaal. Met dit bericht willen we informeren over het sportaanbod voor volwassenen. Lees dit bericht goed door! Rondom de lessen verzoeken we je om je zoveel mogelijk aan de regels die in dit bericht genoemd worden te houden. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een bericht sturen op info@yoosin.nl.

Voor informatie over de jeugdtrainingen verwijzen we je naar dit bericht op onze website.

Welke les gaat er van start?

De lessen voor volwassenen zullen plaatsvinden op de vrijdag en start aankomende vrijdag 22 mei al. De training is van 18.45 tot 20.15 uur.

Waar wordt er getraind?

De trainingen moeten buiten plaatsvinden. De Gemeente Nijmegen heeft voor ons het Sportpark Winkelsteeg beschikbaar gesteld. Het adres van deze locatie is Winkelsteegseweg 208 in Nijmegen.

De training is op veld 2B.

Wat zijn de belangrijkste regels die gelden?

 • Voel je je niet lekker of hebt je gezondheidsklachten zoals niezen, hoesten of koorts, dan mag je niet meedoen met de training.
 • Er is een coördinator aanwezig die alles in goede banen zal leiden. Volg de aanwijzingen van deze coördinator op! Doe je dit niet, dan kun je naar huis gestuurd worden of mag je tijdelijk niet meer meetrainen.
 • Toeschouwers mogen niet bij de training aanwezig zijn. Kom dus zo veel mogelijk alleen naar de training. Wordt je weggebracht? Zorg er dan voor dat diegene direct weer vertrekt nadat hij of zij jou heeft afgezet bij de training.
 • Je kunt niet naar binnen. Ook niet om je om te kleden. Vermijd het toilet zover dat kan. Ga thuis van te voren naar het toilet en kom in sportkleding naar het veld.
 • Bekijk ook de poster die de NOC NSF heeft opgesteld.

Regels tijdens de training

 • Tijden de training moet er altijd 1,5 meter afstand gehouden worden. Houd je je hier niet aan, dan kun je naar huis gestuurd worden!
 • De groep beperken we tot maximaal 20 personen zodat we de ruimte hebben om te sporten.

Andere aandachtspunten:

 • We trainen buiten op een grasveld. Wij raden aan om sportschoenen aan te doen. Daarnaast hoef je niet per se in je taekwondopak te komen, andere sportkleding mag ook. Houd er ook rekening mee dat het buiten iets frisser kan zijn.  
 • Neem een eigen gevulde fles of bidon water mee. Je kunt deze niet vullen in een kleedruimte of kantine bij het sportpark.
 • Tussen de lessen zit 30 minuten aan wisseltijd. Deze tijd is ervoor zodat mensen die vertrekken van de training en aankomen voor de volgende training elkaar niet kruizen. Vertrek na een training direct en kom maximaal 10 minuten voordat de training start, niet eerder.
 • Lessen kunnen een iets andere invulling hebben om het zo veilig mogelijk te houden. Ook de trainer zal zo veel mogelijk proberen 1,5 meter afstand te houden van de sporters.
 • afstand te houden van de sporters.
 • Mocht een les niet door gaan vanwege bijvoorbeeld slecht weer, dan brengen we je daar zo snel mogelijk van op de hoogte.

Meld je aan voor de lessen!

Meld ons dat je meedoet aan de les door ons een e-mail te sturen naar info@yoosin.nl. Vermeld in je bericht jouw naam. Zo krijgen wij een beeld van wie er allemaal komen op de training voor volwassenen.

Kun je een keertje niet meetrainen? Ga dan thuis aan de slag met een van onze work-out video’s. Deze video’s kun je vinden op onze Facebookpagina (Facebookaccount is niet verplicht) of op onze website.

Deel dit bericht