coronavirus

Jeugdtrainingen gaan weer van start


Zoals we vorige week bericht hebben mogen we weer lessen aanbieden aan kinderen tot en met 18 jaar. Vanuit de overheid en de Gemeente Nijmegen zijn daar wel regels aan verbonden en zullen er een aantal dingen anders zijn dan normaal. Met dit bericht willen we aangeven welke lessen er weer gaan starten, wanneer deze zijn en hoe deze gegeven zullen worden. Lees dit bericht goed door! Rondom de lessen verzoeken we je om je zoveel mogelijk aan de regels die in dit bericht genoemd worden te houden. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een mail sturen op info@yoosin.nl.

Welke lessen gaan er starten?

We beginnen vrijdag 8 mei met lessen. Op drie dagen kunnen we trainingen aanbieden, deze staan in de tabel hieronder genoemd. Let op! De trainingen staan per leeftijd ingedeeld en kunnen afwijken van de normale lessen. De groepen kunnen anders ingedeeld zijn dan normaal.

WoensdagVrijdagZaterdag
14:30-15:30  (6 t/m 9 jaar)
Wisseltijd 30 min.
16:00-17:00 (10 t/m 12 jaar)
Wisseltijd 30 min
17:30-19:00 (13 t/m 18 jaar)
15:45-16:45 (6 t/m 9 jaar)
Wisseltijd 30 min.
17:15-18:15  (10 t/m 12 jaar)
Wisseltijd 30 min.
18:45-20:15 (13 t/m 18 jaar)
10:00-12:00 Stijl training (13 t/m 18 jaar.)

Waar wordt er getraind?

De trainingen moeten buiten plaatsvinden. De Gemeente Nijmegen heeft voor ons het Sportpark Winkelsteeg beschikbaar gesteld. Het adres van deze locatie is Winkelsteegseweg 208 in Nijmegen.

Er zijn verschillende velden op het sportpark. Hieronder vind je op welk veld de training plaatsvindt.

Woensdag: Veld 1B

Vrijdag: Veld 2B

Zaterdag: 1A

Wat zijn de belangrijkste regels die gelden?

 • Voel je je niet lekker of hebt je gezondheidsklachten zoals niezen, hoesten of koorts, dan mag je niet meedoen met de training.
 • Er is een coördinator aanwezig die alles in goede banen zal leiden. Volg de aanwijzingen van deze coördinator op! Doe je dit niet, dan kun je naar huis gestuurd worden of mag je tijdelijk niet meer meetrainen.
 • Ouders mogen niet bij de training blijven kijken. Nadat je jouw zoon of dochter hebt afgezet bij de training moet je weer direct vertrekken. Ook bij het ophalen is het niet toegestaan om nog even te praten met andere ouders of de trainer. Ook dan dien je direct te vertrekken.
 • Je kunt niet naar binnen. Ook niet om je om te kleden. Vermijd het toilet zover dat kan. Ga thuis van te voren naar het toilet en kom in sportkleding naar het veld.
 • Bekijk ook de posters die de NOC NSF heeft opgesteld: Informatie voor sporters en voor ouders/verzorgers.

Advertentie

Voor junioren (13 t/m 18 jaar) gelden de volgende regels naast de regels die hierboven genoemd zijn:

 • Tijden de training moet er altijd 1,5 meter afstand gehouden worden. Houd je je hier niet aan, dan kun je naar huis gestuurd worden!
 • De groep junioren beperken we tot maximaal 12 personen zodat we de ruimte hebben om te sporten. Dat betekent dat we de juniorengroep opsplitsen in een groep voor de woensdag en een groep voor de vrijdag. Geef aan op welke dag je het liefste traint zodat wij een indeling kunnen maken.

Andere aandachtspunten:

 • We trainen buiten op een grasveld. Wij raden aan om sportschoenen aan te doen. Daarnaast hoef je niet per se in je taekwondopak te komen, andere sportkleding mag ook. Houd er ook rekening mee dat het buiten iets frisser kan zijn.  
 • Neem een eigen gevulde fles water mee. Je kunt je fles niet vullen in een kleedruimte of kantine.
 • Tussen de lessen zit 30 minuten aan wisseltijd. Deze tijd is ervoor zodat mensen die vertrekken van de training en aankomen voor de volgende training elkaar niet kruizen. Vertrek na een training direct en kom maximaal 10 minuten voordat de training start, niet eerder.
 • Lessen kunnen een iets andere invulling hebben om het zo veilig mogelijk te houden. De trainer zal zo veel mogelijk proberen 1,5 meter afstand te houden van de sporters.
 • Mocht een les niet door gaan vanwege bijvoorbeeld slecht weer, dan brengen we je daar zo snel mogelijk van op de hoogte.

Meld je aan voor de lessen!

Meld ons dat je meedoet aan de les(sen) door ons een e-mail te sturen naar info@yoosin.nl. Vermeld in je bericht de naam en leeftijd van de sporter en welke lessen je mee wilt doen.

We hopen dat we ook snel weer lessen voor volwassenen mogen aanbieden. Als dat zo ver is, dan zullen we je daar uiteraard over berichten. Voor nu kun je thuis meedoen met onze work-out video’s. Deze video’s kun je vinden op onze Facebookpagina (Facebookaccount is niet verplicht) of op deze pagina. Maandag wordt er weer een nieuwe video geplaatst.

Deel dit bericht